nie powinienes raczej smalec i maslo - do smazenia to podstawa oliwa z oliwek - tez ok ale oleje roslinne maja duzo kwasow tluszczowych wieloninasyconych a podczas smazenia (szczegolnie dluzszego - a tak smazysz np piersi kurczaka) wystepuje duze ryzyko pojawienia sie tluszczy typu trans - ktore sa dla nas niezdrowa trucizna pozdrawiam Jak [...]
Zwróć uwagę do czego lepsza - zdrowsza jest konkretna wersja oleju - oliwy. Oliwa z oliwek jest najlepsza (ale i najdroższa) do smażenia potraw. Wtedy znika ten piekący smak. Do sałatek najlepsze są : olej rzepakowy, kukurydziany i słonecznikowy. Zmieniony przez - Radar77 w dniu 2012-07-24 13:34:13
[...] widzę że po prostu Pandarek nie toleruje innych punktów widzenia niż własny ale to jego problem. Zwróć uwagę do czego lepsza - zdrowsza jest konkretna wersja oleju - oliwy. Oliwa z oliwek jest najlepsza (ale i najdroższa) do smażenia potraw. Wtedy znika ten piekący smak. Do sałatek najlepsze są : olej rzepakowy, kukurydziany i słonecznikowy. [...]
w tym wieku sobie daruj diety,zwlaszcza,ze rosniesz.Jedynie mozesz starac sie zdrowo odzywiac.Jedz duzo warzyw,pamietaj o zdrowych tluszczach(ryby,orzechy wloskie,oliwa z oliwek,tran itd.), unikaj za to potraw smazonych,wywal przetworzone zarcie,slodycze, biale pieczywo (w jego miejsce jedz chleb razowy,kasze,makaron razowy,ryz). Ogolnie poczytaj [...]
Najlepiej wcale nie smażyć, ale jak już koniecznie to oliwa z oliwek (tylko uwaga na temperature). Rzepakowy raczej odpada mimo że na pierwszy rzut oka wygląda "dobrze". Ma bardzo niekorzystny stosunek omega-6 do omega-3.
Wywal te które zawierają glutaminian sodu i benzoesan sodu lub zredukuj ilośc do minimum. Te same albo lepsze efekty smakowe można uzyskać stosując zioła, czosnek, zwykłą sól kuchenną (ale lepiej nie dosolić niz przesolić)a nawet ocet. Sporo smaku i aromatu daje najzwyklejsza oliwa z oliwek.
orzechy arachidowe odpadają daj inne, pasowałby by dać jakiś jogurt naturalny do drugiego posiłku zmniejsz białko do 2 g na kg masy ciała wiecej warzyw makrela codziennie odpada i daj zdrowe źródła tłuszczu : Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany,, oliwa z oliwek, orzechy,, awokado, nierafinowany olej rzepakowy ok, dzięki za wskazówki [...]
dokrety carbo,tauryna, na noc zma apteczne do diety jesli sa jakies braki to gainer lub bialko(zalezy czego ci brak) do tego jeszcze jakies witaminki,tran i oliwa z oliwek
wlasciwie to cwicze na mase i mam do tego chyba odpowiednia diete 6 posilkow, 2.7g bialka i 6 g wegli na 1 kg wagi cwicze juz 3 miesiac ale brzuch mi rosnie i sie zastanawialem nad jakas redukcja tkanki tluszczowej tzn. jakis areoby i moze jakis suplement ale slyszalem ze dobra jest takze oliwa z oliwek ADIK
Jasne. Jaja kurze to produkt o wysokiej gęstości odżywczej zatem jak najbardziej zdadzą egzamin. Zadbaj również o dobrej jakości tłuszcz do smażenia np: olej kokokosowy, oliwa z oliwek, masło klarowane. Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-02-15 16:34:50